Afgelopen week hebben Maarten en Alex de inspectie uitgevoerd van een grote zonnestroominstallatie bij de Universiteit Wageningen UR. Bijna 1000 zonnepanelen zijn daar geinstalleerd op het dak van het nieuwe Campus Plaza, een complex met 440 studentenstudio’s, ruim 1.300 m2 winkelruimte en 1.000 m2 kinderdagverblijf. Het project haalde met zijn 1500 m2 zonnepaneel Solar Magazine.

Architectenbureau Plegt-Vos maakte het ontwerp voor Campus Plaza. Sfeerimpressie van het architectenbureau. De zonnepanelen staan verspreid over vier daken.

Artist Impression van Campus Plaza in Wageningen

De uiteindelijke opstelling van de panelen. Bij het bouwproject stond duurzaamheid centraal. Uitgangspunt was een minimale uitstoot van CO2 en een gemiddelde GPR score van 8,0 op schaal van 10.

Zonnepanelen op Campus Plaza tijdens inspectie door Frisse Energie

Een geslaagde dag op het dak voor Maarten en Alex. De adviseurs van Frisse Energie worden steeds vaker gevraagd voor de inspectie van installaties, zeker nu we erkend installateur zijn en lid van Uneto VNI.

Alex en Maarten van Frisse Energie inspecteren de zonnepanelen op het dak van Campus Plaza

Twee grote SMA Omvormers zorgen op ieder dak voor de omzetting naar wisselstroom. De panelen leveren voldoende stroom voor de algemene voorzieningen in het complex.

SMA Omvormers op het dak van Campus Plaza

Indrukwekkend hoe dik de kabels zijn om alle stroom te kunnen geleiden.

Kabel voor zonnestroominstallatie

En ook de transformatorkast mag er zijn.

Transformatorkast Campus Plaza

Recent Posts
Zwembad Reeuwijk